KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, oktober 30, 2013

I stormens öga?

I Las Palmas är det bara högst frisk bris på dagarna men Halmstad har befunnit sig i stormens öga, fönsterrutorna stod som parenteser, väggarna skakade och tegelpannor flög genom luften, läser jag i en åländsk tidning.

Nu är det ju bara det att stormens öga syftar på läget i själva centrum på en cyklon, där vinden är svag. Uttrycket betyder alltså en stilla plats mitt i en stormig eller kaotisk tillvaro.

Men på grund av okunskap om detta verkar det bli allt vanligare att uttrycket används i motsatt betydelse, alltså om ett mycket utsatt läge.

Nå, det är ingen stor sak, fast jag vill mena att i det allmänna världskaoset är nog Gran Canaria, precis som Åland, ett fridfullt öga.

Kolla några foton från Las Palmas här >>

2 kommentarer:

Kaj Forss sa...

Vi kom körandes från Danmark i måndags och hörde på radion en meterolog som besvarade lyssnarnas frågor angående stormen. En dam ringde in och undrade varför det inte blåste, stormen är ju på kommande och hon var ju i stormens framkant. Meterologen svarade att hon befann sig i stormens öga och där är det alltid lugnt. han borde väl ha vetat att stormen ännu inte kommit till Sverige och stormens öga följaktligen befann sig ute på Nordsjön någonstans. Lät ju lite lustigt när en meterolog pratar om att stormens öga ligger före stormen.
ta det försiktigt med solen och drick mycket :)

Kapten Haddock sa...

Där ser man. När inte ens vädergubben vet ...
Din uppmaning på slutet följs till alla delar 😎