KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, december 12, 2013

Expedition Lettland december 2013

Sista uppdateringen tisdag 17: Expeditionen är hemma igen. Vi som åkte heter Anders Andersson, Mats Tollbom, Sune Häggblom och Ole Lundberg. Vi åkte i två skåpbilar lastade med 15 m3 varor. Under resan har vi besökt 25 fattiga familjer, ensamstående och gamla till vilka vi delat ut kläder och torra matvaror. Dessutom har vi lämnat ansenliga mängder varor i ev. Luth. kyrkans församlingslokaler i orterna Balvi och Madona i Lettland samt i Kohilan Turvakeskus i Kohila, Estland. Prästerna Martins Vaickovskis (Balvi) och Hans Jönsson (Madona) ser till at varorna fördelas till behövande. I Kohila fördelas varorna av föreståndaren för Turvakeskus, Inda Kuntor.

TACK TILL:

  • Viking Line som sponsrat resan.
  • Jomala Diakoniförening som skänkt bränslepengar.
  • Alla er som gör sådana här hjälpresor möjliga genom att skänka grejer.

Uppdatering måndag 16 kl 0715: i Tallinns hamn, terminal A. Väntar på att få köra ombord på Viking XPRS.

Uppdatering söndag 15 kl 20.15: Anlänt Kohila. Lossat det sista ur bilarna i Kohila Turvakeskus. Breder ut våra madrasser på golvet i samlingsgsrummet för den sista natten i Estland. Avfärd imorgon kl 06 för att hinna med Viking XPRS till Helsingfors.

Uppdatering söndag 15 kl 09.25: Klara för start mot Kohila i Estland.

Uppdatering lördag 14 kl 2235: Åkte runt till 25 familjer i Balvi-området och delade ut matvaror och kläder. Sedan körde vi till Madona, anlände kl 19.30. Blev omhändertagna av prästen Hans Jönsson. Lossade kläder och matvaror i prästgården. Nattkvarter på hotell.

Uppdatering fredag 13 kl 22.05: Ca 400 km på tripmätaren. Framme i Balvi. Installerade på "hotellet", en internatskola. Tillsammans med pastor Martins Waickovskis har morgondagens utdelning av medhavt gods redan planerats.

Uppdatering fredag 13 kl 10.40: Blåsigt på finska viken senaste natt. Trots det så sitter vi nu i Helsingfors och väntar på att få köra ombord på Viking XPRS som ska ta oss till Tallinn.

Torsdag12: Karavanen är lastad med kläder, mat och julklappar och kommer att rulla ombord på Viking Lines färja inatt. Rutt: Mariehamn-Helsingfors-Tallinn och vidare till orterna Balvi och Madona i Lettland.

Bilder >>

 

Inga kommentarer: