KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, maj 11, 2015

Med Mathilde till Norge

I dessa sjösättningstider publicerar jag här en kort berättelse som exempel på vad ni kan göra med era båtar efter sjösättning om ni är lika företagsamma som paret Gun-Britt och Bertil Hagström.
Gun-Britt och Bertil gillar att bo i sin båt. När de ger sig ut på båtfärd gör de det ordentligt. Sommaren 2014 gjorde de en färd som få ålänningar knappt har kommit i närheten av. I slutet av maj lämnade de sin trygga hemhamn "Lagunen" på Prästö i Sund och gick via Mariehamn över Ålands hav till Kapellskär. Härifrån gick färden genom Göta kanal och Dalslands kanal med sjösystem (Ett paradis på jorden enligt Gun-Britt) till Nössemark där Mathilde lastades på en lastbil och kördes till Halden i Norge. Härifrån fortsatte färden västerut till norska Telemarkskanalen. I Norge besökte Mathilde bland annat Sandefjord, Porsgrunn, Skien, Valöya, Akkerhaugen,Notodden, Lunde, Kvitseid, Dalen, Ulefoss, Langesund och Hvaler. I Sverige besöktes också många spännande platser: Nordkoster, Fjällbacka, Göteborg, Trollhättan, Karlsborg, Hjo och Motala.
Vi träffade paret Hagström i Mariehamns östra hamn I mitten på augusti när de kom hem från den över 1000 sjömil långa färden. Mathildes motor hade då druckit 1285 liter dieselolja.

Förste styrman Hagström övervakar lyftet då Mathilde ställs på lastbil i Nössemark.

Det stora lyftet. Båten transporteras över land från Nössemark i Sverige till Halden i Norge. Sträckan är ca 30 km längs en slingrande väg som "påminner om norra sundsvägen" enligt paret Hagström.
Hagströms är ett par som far. I år har de utforskat Sverige på längden i husbil.

 

Inga kommentarer: