KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, juni 28, 2015

Vaduz

Efter att idag, med hjälp av vår tids mirakelvagn, den oövervinneliga bilen som klättrar i alper, borrar sig över och under floder, korsar sjöar, genomtränger djungler, och bjuder passagerarna på luftkonditionerad komfort i alla väder, har vi bara Andorra kvar av Europas ministater att besöka. Konstutställningsgågatan i Vaduz, Lichtensteins huvudstad, är kantad med skulpturer och konstgallerier. På en av gatans solparasollbesmyckade utskänkningsställen drack vi öl medan mirakelkärran väntade i ett underjordiskt parkeringshus. Dom får göra så här, skicka bilarn under jorden, det finns icke mycket plats ovan jord, nämligen, för marken lutar så brant hela tiden, utom för floden Rhen djupt därnere som sävligt rinner i en perfekt flat fåra.

Slottet i Vadus

Fursten Hans-Adam 2 har inget pampigt slott att bo i men den gråa stenhögen ligger tillsynes ointaglig på alpsidan med staden och begynnelsen av floden Rhen djupt därunder. Med den utsikten har Hans-Adam lätt att hålla koll på sina undersåtar.

BILDER>>

 

Inga kommentarer: