KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, februari 27, 2016

svanarna längtar

Det vilar ett stänk av vemod över den här bilden. Vårt svanpar kommer ca en gång i veckan och sätter sig på isen utanför bryggan. Där sitter de en stund och undrar hur länge det ska ta innan vattnet svallar fritt och gubben  i  huset ska komma ner och stöka i stranden. Allt är ju så tyst och ökenliknande nu.

Nå, förmodligen kontrollerar de bara att deras fridfulla lagun ligger  oförändrad och väntar "långt skild från hugg och skott" (JL Runeberg). - Man vet ju aldrig i dessa tider hur länge den konstiga, fula gubben i gula huset får regera över vår vik, sitter dom där på isen och resonerar,  det ser jag tydligt. Efter en stund flyger de till öppet vatten i kloströmmen vid slottet som i alla fall har stått där sedan 1300-talet. Där bidar de tålmodigt sin tid i väntan på öppet vatten ända bort till Haddocks lagun. En  relativt trygg plats på jorden.

Jag tänkte på en sak: gammal är man då man söker en sittplats för att kunna ta på sig kalsonger och strumpor på morgonen.
Om nu den saken hör hit.

Hej, ha en skön veckoända!

4 kommentarer:

Pettas sa...

Härligt, trots lite vemodet.
Snart går isen upp. Låt oss tro det för svanarnas skull
Ni har visst haft dem där i många år redan om jag minns rätt.
Ha det gott båda två!

Kapten Haddock sa...

Många år,jo. Om det är samma vet jag inte,det har ju varit lite grymma slagsmål här genom åren. Men klart är att de svanar som mutar in "kadavergropen" (viken bär det föga smickrande namnet i Leo Löthmans roman "Fångtransport 87)", försvarar den med näbbar och klor. En gång vägrade svanpappan släppa hem mlg till bryggan då jag kom med kajaken efter en tur runt Tingen.

Kapten Haddock sa...

Sorry,Fångtransport nr 86 heter Leos fina roman.Där vår vik heter kadavergropen,eftersom det sades att kreatur ramlade nerför berget och drunknade i gyttjan. Det är intill nämnda berg vi har vårt hus.

Kapten Haddock sa...

Tingöjen ska det stå. Nytt Android tangentbord, vet du. Ovant för klumpiga fingrar.