KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, december 02, 2010

Det är samma visa varje år

Det är jämnt ett år sedan Haddock skrev nedanfinnades berättelse. Den passar i år igen. Exakt. Fast i år kom kylan och snön ännu tidigare.
"Nötskrikor i rånocken, nu har dom små flygande kräken ätit tretti kilo solrosfrö å tri enkilos fettkorvar sen vi börja mata dom för fjorton dar sen", sa Haddock i går när han kontrollerade tillståndet på fågelborden.

Vinterns första snö föll över residenset och då är fåglarna särskilt aktiva. Haddocks fågelbord på bilden fungerar så att man lyfter av taket och häller dit 20 liter fågelfrö åt gången. Talgkorvarna köps på Sparhallen och är av märket Suomalainen Tintin Rasvasiemenseos. Med mindre text står det: Talgfröblandning för vinterfåglar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kan jag ana en liten sarkasm texten på talgkorvarna???

Mässkalle

Ole sa...

Kyllä! (Jo)

Anonym sa...

Även hos oss är det samma mat på menyn för fåglarna. Häl. Pelle.

Johan sa...

Jo och jag hade en fabror som hade en DKW......

Haddock Hårdhänte sa...

En förklaring till er som inte fattar vad Johan menar:

DKW 1916-1966, var ett tyskt bil- och motorcykelmärke som ingick i Auto Union där bland annat Audi också ingick.
Akronymen DKW har fått flera olika förklaringar, en av de mer spridda är Dampf-Kraft-Wagen. En annan ofta spridd idé är Das Kleine Wunder. Dampfkraftwagen är en annan idé om ursprunget som fått allt större status som det korrekta. I boken Zeitprofile utgiven 1992 av Audi AG står det att namnet DKW kommer av "Dampfkraftwagen".

Selma sa...

Vi matar talgoxar och skator, men talgoxarna gillar inte fröblandningen ,varför.De vill ha nötter och solrosfrön. Så jag hällde ut fröblandningen på marken och då kom rådjuren och käka upp det.Jag tror att de tror att de är fåglar (rådjuren alltså).