KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, april 12, 2010

Senaste nytt om Samho Dream


Pirater har gjort havet utanför Somalia till världens farligaste farvatten.

Samho Dream har ankrat fyra sjömil utanför den Somaliska kusten. Ingen av besättningen är skadad. Ett sydkoreanskt krigsfartyg skuggar tankern men kan ingenting göra. Piraterna har genom tankerns kapten låtit meddela att om krigsfartyget kommer närmare kommer de att döda besättningen. Samho Shipping Company, tankerns ägare, har varit i kontakt med piraterna. Sydkoreanska staten har meddelat att man gör allt för att hjälpa rederiet att få fartyget frigivet.

Trehundratusentonnaren Samho Dream var på väg från Irak till USA med råolja.

Samho Dream har en besättning på 24 man. De mår nog inte så bra just nu.

Tidigare inlägg om Samho Dream >>

2 kommentarer:

Pettas sa...

Så ynkligt liten man känner sig, när man inte kan göra någonting annat än att tro att det skall ordna sig på bästa sätt för besättningsmännen.
Det är i en fruktansvärd situation för att inte tala om deras anhöriga.

Donkeyman sa...

Som jag skrivit och sagt så många gånger förr. Detta finns det erfarenhet från. Man kan skicka hur många militära enheter som helst och låta dem patrullera farvattnen. Det hjälper inte. Det enda som hjälper är att gå i land och göra slut på piraternas baser. Något som mycket väl kan ske genom en internationell aktion. Precis som gjordes i det tysta för att få slut på piratplågan i Malackasundet och SydKinesiska sjön för 25 år sedan. Då får man slut på det här "muy pronto".