KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, september 20, 2010

Budapest dag två

Aderton inomhusbassänger, tre utomhusbassänger med en sammanlagd yta som Kaldersfjärden, en handfull gyttjebassänger, vattentemperaturer från tjugosju till trettioåtta grader, ett oräkneligt antal bastur och ångbad med grön eller rosa belysning och eukalyptusdoft i ångan, rödbrusiga farbröder som spelar schack med ångande svavelhaltigt vatten upp till halsen och en restaurang hållande tropisk värme där man kan sitta i bara mässingen och dricka svalkande drycker. Det är Szécsény-badet i Budapest. På denna saoglika anläggning tumlade Haddocks och Morgans omkring i tre timmar igår.

På kvällen blev det kryssning på floden. Resenärerna välkomnades ombord med ett glas champagne och buffémiddagen bestod av ungerska specialiteter. När fiolkonstnärerna Virtuoz Primas kom fram för att spela vid expeditionens bord önskade Haddock naturligtvis att få höra "An der schönen blauen Donau" och spelmännen smekte fram Johann Strauss' sköna toner ur sina felor så intet öga var torrt, allt medan båten sakta gled förbi Budas och Pests mäktiga stadsbyggen och under skönt upplysta broar.

Månen var 91 procent full, Haddock något mindre, och bakom Budapests glittrande ljusridå anade man stjärnor på en molnfri himmel när kvällen avslutades med en promenad över den sköna kedjebron till expeditionens "egen" metrostation varifrån alla färder i staden utgår och slutar.

Idag blir det buss-sightseeing i staden och om detta kommer förstås rapport...Leda och svanen och bloggfrun.


Kryssningsbåt
Kedjebron

2 kommentarer:

Pettas sa...

Sehr schönt att läsa och få del av.
En schön fortsättning i Budapest!

Fru Venus sa...

Vi tillbringade fem dagar i Budapest i mars i år - underbar stad! Vi var även till samma badhus, underbart att simma ute i mars och själva huset (slottet!?) är ju så fantastiskt fint! Vi tog vår flodtur dagtid, vackert det också! Ha det så bra!