KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, september 27, 2010

Dukat bord

trodde hon att hon gick till, kattan Ossi, när hon klättrade upp i fåglarnas sitt-träd.

I mitten på nittiotalet snickrade Haddock nytt fågelbord och skruvade i altanräcket fast en knotig björk med många grenar som skulle vara fåglarnas sittplats nära fågelbordet. Fåglarna trivdes. Dom hängde i klasar i den barkade björken och skrattade åt Ossi som strök omkring nedanför.

— Tur att jag tog en så klen björk att Ossi inga vågar sej opp, sa Haddock åt frun.

Nå, en morgon såg det ut som bilderna visar.

Ossi leker fågel. Notera ankan på fågelbordet. Hon gungar i vinden eller
när en fågel sätter sig på henne.

Ossi tog sig elegant ner från avblidade position också.
Det klarar inte alla kattor.


Hon var smart Ossi, men Saddam var ju ännu smartare för han klättrade upp och la sig på fågelbordets tak.

Ossi blev aldrig fullvuxen. En människa med en dödligt vapen på fyra hjul tog hennes liv i Sandbacka. Kissen på bilden är husets först Ossi. Ossi nummer två blev också överkörd av en bil men hon hann i alla fall föda en kull ungar. Spjuvern Måns, som nu härjar i residenset, är en son.

Vad månne det hade blivit av Ossi på bilden om hon fått leva? Hon var vacker. Hon var klok. Hon kunde apportera. När husse kastade en golfboll på gräsmattan betedde hon sig som en hund. Hon hämtade bollen och lade den framför husses fötter.

Det finns en bra förklaring till att två av Haddocks honkattor har burit det maskulina namnet Ossi, men det är en annan historia...

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag förstår inte varför du envisas med vinter bilder ;-) men kissen är både fin och smart! Jag hade en gång en Musti, han grävde en grotta i snön under fågelbordet, backade in, och när fåglarna hoppade ner på marken för att äta frön som ramlat ner, så kom det ut en svart tass och så var det en fågel mindre... Han "fick" ta två, sen skottade vi bort snön :-)

Ole sa...

Heder åt Musti, ett par fåglar var honom väl unt... Åja, lite vinterbilder tål du nog :)