KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, september 28, 2010

En ful historia

är det, fru Haddocks sängöverkast.

— Ska de va nödvändigt ti jobba sju minuter vareviga morron me ti mödosamt bädda sängarna å dra de där fula överkastet över? De sku ju inga duga ti segel ens, fast de e ju bra ventilation i skynket för den som ligger under, brukar Haddock säga. Fast det får han inte, ty sängöverkastet är virkat av en till frun nära anhörig tant, känd för sina fina handarbeten. Och visst kan Haddock uppskatta arbetsinsatsen, jämförbar med att sy kapell till  livbåtarna på en coaster, bakom det virkade, enkommaåtta gånger tvåkommatvå meter stora skynket, men som sagt, fult är det.

— Attvadåsani? Bulan? Glömde jag berätta om bulan? Ja, tusan också, om man tittar på den där bulan så rörs den upp och ner, precis som när någon andas.

Vem ligger under skynket?

2 kommentarer:

Pettas sa...

Ack ja, det där känns igen. I varje släkt finns säkert en rar liten sängöverkastvirkande dam, som ser till att alla närstående får lägga det under många timmar välarbetade skynket över sängarna i minst sju minuter varje morgon. För att inte tala om när man skall tvätta det:). Jag har löst det hela med att lämna sängöverkastet vidare till dottern som nu jobbar sju minuter extra varje morgon, ända tills hon ledsnar. Men kurrimurror gillar dem ju i varje fall.
Hälsa fru Haddock att skynktyngden motsvarar Avanciatyngder. Musklerna bara växer:)

Fru Venus sa...

Mannen får allergiska utslag av dylika ting ;-)