KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, september 24, 2010

Skördefärd

— Kölsvin å koraller! Nu har Träflyte legat vid kaj i tri veckor, nu far vi ut! hojtade Haddock åt frun i morse.
— Åkej, men du far till Mattssons å handlar det här först, sa frun och stack en papperslapp, vars anteckningar listade nödvändiga födoämnen för en sjöfärd, i Haddocks näve.

I Haddocks trädgård skördar man föga. Ett par knotiga, vanvårdade äppelträd och dito plommon- är vad som finns av förädlade plantor. Annars är det vilt, vilt som i Borneos regnskog. Trädgårdsarbetet består i klippning av elefantgräset en gång i veckan, tjugo gånger om året. Tjugo bortkastade arbetstimmar som kunde sättas på något roligare, om ni frågar kaptenen.

Men i eftermiddags bar det av på skördefärd. På väg till natthamnen, som togs invid den fallne kämpen i position 60° 12,9' nord och 20° 03,5' ost, manades några nät i sjön med sikte på fångst av abborre och braxen.Träflyte jämkades in mellan alarna och sedan gjordes en stöt på lingonstället som ligger 2,6 kabellängder, bäring 087°, från ovannämnda position.En tillfredsställande mängd lingon...


 hittades bland tallarna...
och även en tillräcklig mängd blåbär till efterrätt...
för att ståndsmässigt avrunda middagen som bestod av saltströmming från eget förråd, samt päron och morötter från Odlarringen.

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag köper allt utom strömmingen ;-) Vi har funderat lite, bygger du en husbåt åt oss? :-)

Ole sa...

Ähum, näe, tusan, jag skulle vilja bygga ny husbåt nummer tre åt oss själva, och inte ens det vet jag om blir av... men goda råd står jag alltid till tjänst med :)