KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

torsdag, oktober 28, 2010

Det finns inte många ord

just nu för bloggskepparen har just kommit hem efter en ofrivillig sväng till Stockholm.

I natt när färjskepparna satt i kompisen Bennys bil och var beredda att köra av färjan och hem till husdjur och hustrur kom två bistra killar iklädda vikinglinejackor och meddelade kort: “De blåser för mycket, vi går direkt till Stockholm.”

En halv timma tidigare hade bloggskepparen varit ute på Isabellas däck och sniffat på vädret. Hans bedömning var att det inte blåste mycket: “Det är nog ingen risk att vi går förbi Långnäs”, sa han åt kompanjonerna.

Hoppas Vikings nybygge konstrueras så att man kan gå till kaj när det blåser. Och varför går det att göra fast i Stockholm, Åbo och Helsingfors fast det blåser, men inte på Åland?

Tyst! Vi har hört alla förklaringar om åländska hamnars utsatta läge i blåshålet men, ursäkta, vi tror inte riktigt på det.

Här finns några fotografier från gårdagens färjleverans och kulturvandring i Åbo

isabella_1989_15

Foto: Micke Asklander, Fakta om fartyg

8 kommentarer:

Pettas sa...

Ja, en lustiger dans är det allt när det gäller att vara eller inte vara, jag menar att kunna lägga till eller inte kunna lägga till i våra åländska hamnar. Man kan faktiskt få för sig att de inte vill...

Fru Venus sa...

Fast det brukar nog mest gälla Siljas båtar... I stan var det full storm i alla fall, usch!

Anonym sa...

MEN DU FICK JU EN SJÖRESA ÄNDÅ....

Mässkalle

Ole sa...

Jo, jävlar i Ålands hav, kapten Morgan å jag var på disco till klockan fyra på morron :) :)

BP sa...

Jo du har nog rätt..

Skulle jag skita i att anlöpa vissa hamnar med lastbåten där jag jobbar, som är i Isabellas storlek skulle nog mitt jobb vara lediganslaget tvärt. Till på köpet har vi kanske 50% av Isabellas manöverförmåga...

Anonym sa...

Vilken jäkla tur ni har alltså, ger mig fan på att ni hade traktamente och fria drinkar....

Mässkalle

Ole sa...

Fri mat, inga fria drinkar, fri hytt, mycket vänligt bemötande av personalen, dom e väl vana, ingenting att klaga på, traktamente, jo, av landskapsregeringen för föregående dag.

Ole sa...

TACK BP, Du talar som en riktig skeppare. Och ni som läser detta, lägg det på minnet!