KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, oktober 15, 2010

Med stearinljus och pannlampor

klarades aktiviteterna i går kväll. Faktum är att det blev succé. Elektriciteten är överskattad.

Det började med Kastelholmsnejdens byalags traditionella årliga torsdagsärtsoppa i byagården. När gästerna satte sig till bords gick strömmen. Med luftmassor stinna av snöblandat regn ylande i 30 meter per sekund runt husknutarna var det ingen som fann detta anmärkningsvärt. Stearinljus plockades fram och ärtsoppan avnjöts i stor trevnad och trubaduren Yngve Nordberg sjöng medryckande utan en enda watt eller volt inblandad.

Sedan förvandlade Haddocks sig till Dur-rackare och for till Jomala för att spela och sjunga. I höjd med Haraldsby lyste det igen i kojorna och lamporna i färjsundstunneln kastade sitt gula sken över asfalten.

Efter femton minuters musicerande blev det mörkt i Jomala också. Ingen blev rådlös. Pannlampor och stearinljus fanns att tillgå i mängder och musikaftonen blev en av de trevligaste i durracksminne.

3 kommentarer:

Pettas sa...

Där ser man:)!

Fru Venus sa...

Det kan bli riktigt mys-pys fast strömmen far, om man inte lagar mat eller bakar då förstås...

Rainer sa...

Samma här utan lyse i 3 timmar färjtrafiken avbröts igår kl:17.30 för en stund snöhagel så att marken var vit, just nu halvklart +1,2