KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

fredag, november 19, 2010

Dom e roliga,

politikerna.

När trafikministern på Åland ville införa tidtabell på lilla Töftöfärjan blev en åländsk politiker och lagtingsledamot, som pendlar med färjan, så in i själen sårad att han hotade att åka till Bryssel och skvallra om att ålänningarna missbrukar skatteundantaget. Han menade visst att EU kunde ha synpunkter på att alla sorters färjor i Östersjön tillåts anlöpa Åland för att få sälja skattefri sprit.

Nu läser jag i dagens Ålandstidning att samme lagtingsledamot vill utreda möjligheterna att sälja skattefritt eldvatten på skärgårdsfärjorna som puttrar mellan holmarna i Ålands skärgård.

I samma tidning handlar chefredaktörens ledare om “clownpartiet”, Obunden samling, vars “sheriffer på den obundna bänken skjuter vilt omkring sig denna höst.”Ålandstidningens illustration till dagens ledare. Säga vad man vill om åländsk politik, och det vill man, men rolig är den, ibland.

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Rolig, ja :-) men på ett sånt "roligt" sätt att man skäms lite...

brollan sa...

Det är mindre roligt med låtsas regeringen vi har, som leker bort våra pengar ohämmat och hejdlöst

Ett Ex. asvalt härvan. hundra tusentals € häver dom bort i onödan. Finnarna skrattar åt oss och gräver ner skiten under vägarna.

Anonym sa...

Skattefri sprit på småfärjorna, haha... solklart! Han vill väl köpa billig (?) sprit på hemvägen, typ...
Hulda