KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, november 16, 2010

Tvåhundrasextiosex döda kossor

hittade man nyligen i Ocean Shearer’s lastrum.
OCEAN_SHEARER
Nu har en stinkande boskapsfraktare skapat rubriker i pressen igen. Ocean Shearer for med en last av 16 640 kor och 40 000 får från Fremantle i Australien till Egypten.

När hon kom till Egypten hade 266 kossor eller 1,6 procent, dött på vägen. Eftersom detta var mer än den tillåtna dödligheten på en procent gjordes en undersökning av förhållandena ombord. Att 0,9 procent, eller 360 får, också hade dött på vägen var det ingen som brydde sig om. Den siffran ligger ju under den tillåtna en-procenten.

Bolaget som sköter djurtransporterna till muslimska länder försäkrar att det här var ett olycksfall i arbetet och att 99 procent av djuren de fraktar trippar iland på destinationen vid god hälsa och gott humör, eftersom bara en procent av deras kompisar dog på vägen.

Det är ju bra att en-procents regeln har kommit, det är i alla fall bättre än på min tid som fårfraktare. Vi förlorade två procent av lasten och på sjuttiotalet brydde sig ingen om det, utom lastägarna förstås, som tappade pengar när lasten krympte under resan.

Det är islams förfärliga halalslakt som gör att den här grymma hanteringen pågår
Bilden av Ocean Shearer är från Marine Traffic

1 kommentar:

Pettas sa...

Kor gillar jag, men inte komördare. Förskräckligt är bara förnamnet. Ordlös!