KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, november 09, 2010

Global nerkylning

— Korsdrag i kajutan, mannaminnerekorden faller som furor i orkanen, sa Haddock igår när han vid hemkomsten från Stockholm kastade sitt råbarkade öga ut över den istäckta lagunen. — Global nerkylning, det e vad som pågår, sen får klimatmodellvetenskapsmänniskorna komma med hur många golfklubba-kurvor dom vill.

globalwarming04

Ska man tro på såna här kurvor?

traflyte stor

Denna bild har visats i bloggen flera gånger förut. Träflyte backar ut från bryggan för att fira nyåret 2007 till sjöss. Det var tider, det. Nu för tiden är det bara is och snö och elände på sjön redan i början på november. Det borde egentligen vara en mänsklig rättighet att bo på ett ställe där man kan köra husbåt året om. För mycket vinter i Sund, men annars är det bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nu tycker jag du låter väldigt pessimistisk!!!! E det kattorna som inte visat dig tillräcklig uppskattning?

Mässkalle

Pettas sa...

Nämen Kapten!
Det är väl ingen konst för dig som är händig som få att göra Träflyte till isbrytare. Upp med den på land nu för stålbehandling.

Ole sa...

Jo, allvarligt, en av konstruktionsmissarna på Träflyte är att hon saknar ett bälte av rostfri plåt i vattenlinjen.

Anonym sa...

Det är lättare gjort att smörja kapten med litet vinterolja(XO), då avtar gnället något!

Hälsar Uffe

Anonym sa...

Har ju leget till kojs sjuk, men nu läst ikapp mig. Minsann har sjöbjörnen hållit sig på torran land i grannlandet och lärt sig nya ord... haha, precis de där lekplatserna, hmm... förlåt... parklekarna passerade vi vid vårt stockholmsbesök... och jisses, vad folk det var där, alltså barns om lekte och tillhörande vuxna.
Och visst borde det vara en mäsnklig rättighet att slippa vinter med is och snö så man kunde njuta! Vintereländet med vräksnö har kommit hit också...
Hulda

Ole sa...

Hej Hulda, bra att åkomman har bedarrat. Jo, det finns visst regler för det här med parklekar. Inget barn i Stockholm får ha längre väg än 1000 meter till en sådan.

Jag kan till och med, om än motvilligt, acceptera snö bara jag skulle slippa den jävla isen på sjön...