KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, november 14, 2010

Klockan går…

Jag har igen nöjet att presentera en gästskribent. Nedanfinnandes tänkvärda text skickade Conny Andersson:

Man säger ofta nästan omedvetet "här har tiden stått stilla" då man besöker äldre personer och får se deras antika allmogeföremål som samlats under generationer på gården.

Men de orden känns helt fel i detta sammanhang.
Klocka
Denna väggklocka har tickat på oavbrutet genom seklens gång. Pendeln har svängt välkomnande mot gäster i farstudörren under 1800-, 1900- och nu en bit in på 2000-talet.
Tänk på alla människor den sett i vitögat och "upplevt" i fred och krig under årens lopp.
Men även tidens tand nöter på tidsmätaren! Loden har bytts ut för länge sedan , det ena är sedan mycket länge en kanonkula från Bomarsund.
Klockan är ett fint exempel på hur det gamla kan möta det nya, ta emot allt positivt i samverkan och släppa allt det andra som stretar bakåt.
Kanonkulan fick en karriär ”på ny kula” och möter förändrade tider som en viktig kugge i framdriften.
Klockan tickar fortsättningsvis tryggt på i sitt hörn i storstugan som en länk mellan det förflutna och det som komma skall.
Tala om kvalitet, antagligen en fasa för alla moderna klockförsäljare!

2 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Wow,tänk om man kunde få höra klockans alla upplevelser. Tänk vad mycket den sett och hört. Önskar dig en trevlig vecka.

Kapten Haddock sa...

Tack detsamma!