KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

lördag, december 11, 2010

Laura Dekker,

var är hon?Denna blogg följer den djärva fjortonåringens färd. Nu har vi inte skrivit om flickebarnet sedan hon for från Gibraltar den 21 augusti. Hon seglade
till Kanarieöarna, anlände Lanzarote den 25 augusti.  Hon stannade på Kanarieöarna ända till den 10 november. Under en vecka hade hon besök av sin mor och syster. Resten av tiden roade hon sig tillsammans med andra holländska seglare och såg sig omkring ordentligt på öarna. Och läste läxor. Holländska myndigheter har ålagt henne att sköta skolarbetet själv ombord på Guppy, så det krävs att flickan har självdisciplin, men hittills har hon skött även skolarbetet till belåtenhet.

Den 10 november lämnade hon Gran Canaria och satte kursen mot Kap Verde-öarna dit hon anlände den 18. Den andra december startade hon så omsider färden över Atlanten.

Här krävs en förklaring: Dom gör ofta så här, atlantfararna. Startar från Europa medan det är sommar, spenderar hösten på Kanarieöarna och  väntar till månadsskiftet november/december innan de ger sig av över. Det har med orkansäsongen i Karibien att göra. Den upphör först i slutet av november.

Från Kap Verde till Saint Martin i Karibien är det ca 2 200 sjömil. Laura beräknas klara sträckan på 3-4 veckor och har i skrivande stund kommit ungefär halvvägs.

Laura Dekker track

A map showing the route Laura Dekker plans to take on her global ...

Den här ruttkartan, som Laura offentliggjorde innan hon började sin jordenruntsegling, stämmer inte riktigt längre. Hon startade ju Atlantöverfarten från Kap Verde och befinner sig nu ungefär mitt i Atlanten men mycket längre söderut än den först planerade rutten. Man kan också här se att hon har en alternativ rutt över Indiska Oceanen runt Afrika i fall de piratplågade vattnen vid världens arsle, Adenviken, skulle visa sig bli för farliga för henne.
Läs alla inlägg om Laura Dekker >>

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag har inte bestämt mig för om hon är modig eller knäpp!?

Anonym sa...

Nej fy! Är hon galen männskan? Eller hennes föräldrar kanske???
Nej du, Åland är perfekt för ruinromantiker, för gamla hus gills också. Och sen så är det ju bra ett ett fåtal sevärdheter för desto fortare kommer man tillbaka till hotellet och barerna! hahahaha.... är ingen asket. förstår du...
Hulda

Freedomtravel sa...

Man blir fascinerad och imponerad! Jag kan inte bedöma om det är galet eller inte. Men jag fascineras av detta mod. Det känns mänskligt och underbart :)