KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, december 07, 2010

Till Lettland, möjligen,

svarade Haddock när frun frågade efter resans mål.

Det började så här:

— Evig förbannelse och doppning i polsk trätjära och rullning i fjädrar av asgam borde vederfaras Eder, Herr Neptun, gormade Haddock och hötte med näven uppåt himlen.

Det var igår när han, för 27. gången denna eländiga vinter, skottade fram bilen som vagt kunde skönjas som en liten kulle i snö-öknen.

— Vinter? De e ju för fan inga vinter ännu, ens. Den här årstiden brukar jag kalla höst och Träflyes kölvatten brukar lägga vackra  autopilotspår i “franska liljan”, för att citera Waldemar Nyman. Franska liljan betyder norra Lumparns fjordar.

Haddock slängde snöspaden och halade fram mobilen och ringde till Kirsikankukka.

— Häj, jag måst bort ifrån de här snöhälvitä. Hänger du med på en resa österut?

Sedan gick han in till frun och sa: — Du har ved i lidret å kött i härbret å skåpet e full med Latz å Mjau å cats would by Whiskas å snöskoveln står inom räckhåll från entrédörren så ni klarar er.  Kirsikankukka å jag far österut.

— Åkej, sa frun, — men vart…?  Och svaret står i rubriken.

Det kommer rapport…

5 kommentarer:

Pettas sa...

Vet inte om det är en tröst, men igår fick vi veta att det hade kommit trettio centimeter snö i landet som ligger söder om Lettland..

En fin resa önskas!

olgakatt sa...

Hälsa till Riga, Garciems och Jurmala!
Det är några år sen senast.

Kapten Haddock, sa...

Visst, fina platser, ska hälsa.

Anonym sa...

Men käre kapten, det är ju vinter i Lettland också!! Åk till Australien eller nåt sånt, Karibien, nog vet du var i världen det är sommar... eller var det bara så att du ville slippa skottandet... för i så fall kan du ju flytta in i Träflyte några dar och arbetsvägra. hihihihi...
Hulda

Kapten Haddock, sa...

Slippa snöskottandet och uppleva lite mer äventyr än vad som bjuds i en fastfrusen Träflyte... Jo, ifjol vintras var det minus 35 i Narva när vi var där. Fordens motor var djupfryst som en stenbumling i Antarktis.