KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

onsdag, mars 02, 2011

Dumdristiga jordenruntseglare

Den 24 februari kidnappade somaliska pirater en dansk segelbåt med fyra vuxna och tre barn ombord. Yachten var på en segling mellan Maldiverna och Suez när den kapades. Båten är nu i piraternas våld på väg mot Somaliska kusten.

Betänkligt. Danskarna seglar med öppna ögon in i världens farligaste farvatten och riskerar barnens liv!

De senaste tre åren har piraterna flera gånger förvandlat nöjesseglares äventyr till mardrömmar.

För en vecka sedan, den 22 februari, kidnappades den amerikanska segelbåten Quest, lastad med biblar. Hela besättningen, fyra amerikanska medborgare, sköts ihjäl.

I april 2009 försökte franska styrkor, på order av presidenten, frita de fem i gisslan ombord på segelbåten Tanit. Operationen lyckades men en kvinna i besättningen sköts ihjäl.

I oktober 2009 kapades den brittiska yachten Lynn Rival nära Seychellerna. Besättningen, äkta makarna Paul och Rachel Chandler, satt som piraternas fångar i nästan 400 dagar innan de släpptes mot en stor lösensumma.

Ett sydafrikanskt par, Bruno Pelizzari och Deborah Calitzer, är fortfarande piraternas fångar. Deras båt Choizil kapades nära ön Bajuni vid somaliska kusten i november 2010.

Dom seglar alla för nöjes skull. Vad fan gör dom där?


S/y Quest. Foto: http://www.svquest.com


S/y Tanit.
Foto: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/piracy/5123966/Hijacked-French-crew-had-been-warned-about-pirates.html

3 kommentarer:

Pettas sa...

En berättigad fråga. Antagligen är det som vanligt, att det händer nog saker men det händer andra, inte mig..aningslöst och fruktansvärt att man inte kan få ordning på piraterna

Fru Venus sa...

Just det, som om det inte finns vatten och vackra platser på andra ställen!? Har man barn med sig ska man nog tänka till ett par gånger åtminstone, vet inte ens om jag tycker synd om dom.

BP sa...

Antagligen är inte piratproblemet så allmänt känt utanför sjöfartskretsar.

Själv sitter jag i Santander och väntar på första vågen mörka män som brukar ha för vana att gömma sig på de mest fantastiska ställen ombord.. Har har haft en del bekymmer tidigare med detta just i Santander. Lyckligtvis har vi hittat dom och fått iland dom innan avgång.