KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

tisdag, september 09, 2014

Från Åbo till Stora Hundholmen

När man reser till hundholmarna utanför Afrika,finns det då något sätt att undvika dyra övernattningar på hotell vid Arlanda och att måsta sätta sig i en iskall, is- och snötäckt bil på en av långtidsparkeringarna när man kommer hem? funderade jag, varpå jag började forska i östlig riktning och fann att finska Tjäreborg flyger från Åbo till Stora Hundholmen varje lördag. Jag bokade bums. Nu kan vi, istället för sedvanlig, dyr, övernattning på hotell vid Arlanda, sova på båten till och från Åbo. Ingen bil behövs heller. Bussresan från Hamnen i Åbo till flygplatsen tar en halv timme och kostar 3€. Bussarna går var tionde minut.

 

3 kommentarer:

Esa sa...

Joo och både avgång och ankomst är "skälig" tid. Vi har använt den redan många år. Varje söndag flyger Tjäreborg dessutom till Tenerife. Rekommenderas!

Kapten Haddock sa...

Tack Esa! Då har jag tydligen tänkt rätt . Skönt att slippa Thomas Cooks okristliga avgångs- och ankomsttider på Arlanda.

Esa sa...

Joo, och en plus till är att Åbo flygfält är en av världens lugnaste, om någon köar så är det till samma flyg som du själv.