KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, augusti 30, 2015

Forneldarnas natt ...

i Mariehamn avslutades, eller började, med ett mäktigt fyrverkeri avfyrat från en pråm ute på Slemmern. Som vanigt denna magiska sensommar var det fullt med folk som tittade på eldshowen på Torggatan. Och stämningen stod inte karnevalen i Las Palmas efter.

När krutröken lagt sig och vi hade tråcklat oss ur bilkaoset i Österhamn kändes det som att en punkt var satt. Sommaren är slut. Om någon vecka får vi börja tulla på vedförrådet och vänta på att lagunen ska frysa till, men ännu återstår 4 – 5 klippningar av gräsmattan, det onödigaste jobb som finns om ni frågar mej.

"Forneldarnas natt (finska: Muinaistulien Yö) är ett kulturevangemang som firas genom att tända eldar längs Östersjöns stränder på liknande sätt som de forna vårdkasarna. En arbetsgrupp med initiativtagare samt representanter från sjöbevakning, Åbo Akademi, polis, brandväsendet och dylikt arbetade fram den första Forneldarnas natt till sista lördagen i augusti 1992 som en del av Finlands sjuttiofemårsjubileum". (Wikipedia)

2 000-talets forneld

 

Inga kommentarer: