KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

söndag, december 31, 2017

Jesse Owens rökte Chesterfield - Böter i Singapore - Singapore Sling medmera

Julen och året sista mörka, skälvande dagar är en välsignad bit av kalendern för det är så många bra teveprogram. Man lär sig mycket om man tittar på de rätta kanalerna.

 Häromdagen, tillexempel, fick jag lära mej att sprinterlöparen Jesse Owens, när han under olympiaden i Berlin 1936, till Adolf Hitlers stora förtrytelse, skenade hem fyra guldmedaljer, var storrökare av Chesterfield-cigaretter. Owens var afroamerikan. 1936 kallades en sådan människa neger. Hitler menade att de där fyra medaljerna borde ha gått till bleksiktiga ”ariska” idrottsmän.

 Vi lever i goda tider, som sagt. Och film är inte bättre på biografen. När jag såg ”En man som heter Ove” och ”Hundraåringen som kröp ut genom fönstret och försvann”, på bio Savoy, tyckte jag nog att dom var bra men större behållning får jag av filmerna när jag får se dom andra gången på teve hemma. Undrar förresten om dom tänker filma Jonas Jonassons ”Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän”). Mia Skäringer borde nog spela rollen som den knasiga prästen Johanna Kjellander. Jo, det ser jag fram emot. .

 En nyårsafton fick jag tio dollars i böter för att jag slängde en fimp Chesterfield på gatan i Singapore. Att spotta på gatan kostade också 10 dollars. Vad det hade kostat att smygpissa i en häck vågar jag inte tänka på. Hursomhelst så drack vi mängder av Singapore Sling på the Long Bar i Raffles Hotel det året

 Just så. Kattan Silje har somnat bredvid mej. Hon ligger fridfullt med hakan på korslagda framtassar

 GOTT NYTT ÅR!

Singapore Sling

30 ml gin. 15 ml Heering Cherry Liqueur. 120 ml ananasjuice. 15 ml limejuice. 7.5 ml Cointreau. 7.5 ml DOM Benedictine. 10 ml grenadine. Ett stänk Angostura Bitter.

2 kommentarer:

Pettas sa...


Så mycket sant sagt om filmerna på tv-n. En man som heter Ove var väldigt bra. Var lite rädd att se den eftersom jag har läst boke, men den blev inte sämre som film.

Gott Nytt År till er båda från oss båda i vår stenlåda!

Ole sa...

Gott Nytt År till er också!