KOMMENTERA! Det går bra att kommentera direkt under inläggen. Lättast är dock att kommentera på facebook. sök "Kapten Haddock" på facebook

måndag, maj 07, 2018

Strömmar av plast

Gästhamnens ägare, Eva-Len, Bror-Yngve "Bobo" och Gunwald blir våra värdar. 

Kastelholmsnejdens byalag samarbetar med Kastelholms gästhamn och förbereder en utflykt för att  städa bort plast och andra sopor på en bit strand i norra Lumparn. Vi vet att det finns mycket plast, en  fylld sopsäck pr hundra meter strand, kan vi räkna med på vissa ställen. Vi har provstädat!

Lördagen den 12. maj kl 12.00 - 15.00 bär det av i Kastelholms gästhamns snabba RIB-båt till Sommarön "Sommaröjen", där vi på öns norra del ska städa så mycket strand vi hinner på ett par timmar. Efteråt blir det utvärderingsdiskussion med gratis kaffe och bulle, saft, eller glass  som gästhamnen bjuder på. Gästhamnens toaletter är öppna. Vi startar från gästhamnen i Kastelholm.

Om någon läsare av detta befinner sig ute i norra Lumparns vatten med egen båt är ni välkomna att hjälpa till. Vi kommer att finnas på Sommaröns norra udde, den som vetter mot Färjsundet. På östra sidan om udden går det bra att landa med de flesta slag av båtar. Sopsäckar bjuder vi på.

Skeppare Bobo har plats för fler i båten. Han kör flera turer om det behövs Resan tar ca sju minuter med gästhamnens muskelbåt. Den som vill med ska boka plats på Kastelholmsnejdens byalags facebooksida eller hos gästhamnens Eva-Len.

Väder och vind för lördagen den 12. ser hittills lovande ut.
1 kommentar:

Pettas sa...

Ett utmärkt initiativ! Ni är duktiga på det i Kulturvaggan!